Taas kerran päästään yhden lempiaiheemme pariin eli ruoanlaittoon. Viikko sitten eli tiistaina 15.3. VISUM järjesti tapahtuman nimeltä Running Dinner, jossa tarkoituksena oli tavata uusia ihmisiä ja maistella muiden tekemiä ruokia ympäri maailmaa. Olimme aiemmin osallistuneet LUT:ssa tapahtumaan nimeltä Dinner Hopping, joka oli hyvin samankaltainen. Erona oli vain se, että Lappeenrannassa saimme ruoille budjetit ja osallistujia oli vähemmän.

Tapahtuman idea on siis lyhykäisyydessään seuraava. Muodostetaan kahden hengen tiimit ja valitaan ruoka, joka valmistetaan. Jokainen tiimi valmistaa alku-, pää- tai jälkiruoan ja syö kahdessa muussa paikassa alku-, pää- tai jälkiruoan riippuen siitä, minkä ruoan itse valmistaa. Kaikki siis syövät kolmen ruokalajin menuun illan aikana.

Running Dinneriin ilmoittauduttiin netissä ja VISUM:n väki arpoi, minkä osan menuusta kukin tiimi pääsi valmistamaan. Me saimme kunnian valmistaa jälkiruoan, mikä oli sinällänsä helpotus, koska meidän keittiöfasiliteettimme sopivat lähinnä vain pienten ruokien valmistamiseen. Kun ruoanvalmistajat ja menuun osat oli arvottu, sai jokainen tiimi sähköpostilla ohjeet ja osoitteet, missä piti olla syömässä ja mihinkin aikaan.

1300357022_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alkuruoka: Bruschetta & salaatti

1300357182_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pääruoka: Pinaatti-/jauhelihalasagne

1300357249_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jälkkäri: Lettuja kermavaahdon ja eri hillojen kera

Tapahtuma oli kerrassaan hauska ja pääsimmekin nauttimaan hyvästä ruoasta ja tutustumaan uusiin ihmisiin - niin paikallisiin kuin vaihtareihinkin. Pääsimme myös todistamaan, että tapahtuma on todellakin Running Dinner, sillä juoksimme kämpillemme valmistaan lettuja aikataulujen paukkuessa ja vieraiden jo soitellessa. Erityismainintana illaskierrokselta sanottakoon vielä, että oli mukava nähdä, miten saksalaiset opiskelijat täällä asuvat ja vaihtaa kokemuksia maailman eri ruoista. Saimme esimerkiksi vinkkejä singaporelaisilta, miten riisiä voi eri tavoin valmistaa. Näitä lisää!