Viikko on vierähtänyt nopeasti saksan opintojen merkeissä ja uusia kuvioita opetellessa. Kuukauden mittainen kielikurssi, International Winter Academy (IWA), ennen varsinaista lukukauden alkua alkoi maanantaina kielitestillä.

Maanantaina ennen kielitestiä oli tunnin mittainen info Mannheimista, kielikurssista ja vapaa-ajan mahdollisuuksista. Itse kielitestiin osallistuivat vain ne, jotka olivat aiemmin opiskelleet saksaa. Jos saksaa ei ollut aiemmin lukenut, ei testiä tarvinnut tehdä. Testistä oli tarjolla kaksi versiota: helpompi ja vaikeampi. Me teimme molemmat helpomman testin "vähän saksaa lukeneille", mikä oli aivan riittävän haastava. Kokeessa testattiin kieliopin hallintaa sekä tekstintuottamiskykyä. Aikaa tekemiseen oli tunti. Kielitestin perusteella kurssille osallistujat jaettiin viiteen eri ryhmään ja varsinainen opetus alkoi tiistaiaamuna.

Kielikurssilla on opetusta tasoryhmissä jokaisena arkipäivänä klo 9-12.30. Lisäksi iltapäivisin on mahdollisuus osallistua erilaisiin seminaareihin. Tällä viikolla olimme molemmat kahdessa aloittelijoille suunnatussa seminaarissa, joissa toisessa harjoiteltiin ääntämistä ja toisen aiheena oli Leichtes Lesen. Seminaarit olivat todella aloittelijatasoa ja ääntämistunnilla ei tarvinnut oikeastaan osata saksaa lainkaan. Vaikka kummassakaan seminaarissa ei varsinaisesti ollut mitään uutta asiaa, niin perusasioiden kertaaminenkin tuntui ihan hyödylliseltä.

Opetuskielenä International Winter Academyssä on kaikilla tasoilla saksa ja osa opettajista ei puhu lainkaan englantia. Kaikki tapaamamme opettajat ovat olleet mukavia ja opetuksen taso on hyvä. Opetusryhmät ovat melko pieniä, 10-15 henkeä, ja kielitestin ansiosta ryhmät ovat hyvin tasaisia. Pääsääntöisesti vieraan kielen opetus on samankaltaista kuin Suomessakin. Poikkeuksena on ainoastaan kansainvälinen ryhmä, jolla ei välttämättä ole muuta yhteistä kieltä kuin opeteltava saksa, jolloin tuntemattomia sanoja ei suomalaiseen tapaan käännetä vaan ne selitetään.

Lopuksi vielä kuva kurssikirjasta. Kirjan lisäksi opetusmateriaaleja ovat myös opettajan jakamat erilliset tehtäväpaperit.

1295116531_img-d41d8cd98f00b204e9800998e