Saavuttiin keskiviikkoiltana Mannheimiin noin kymmenen aikaan illalla. Jussin buddy oli sovitusti rautatieasemalla vastassa ja ohjasi meidät ensiksi hakemaan avaimia yliopistolta ja sen jälkeen ratikalla kämpille Carl-Zuckmayer-Strasselle. Matkapäivän jälkeen ei sitten paljon muuta enää jaksanutkaan kuin virittää tarjotut lakanat kovahkolle patjalle ja mennä nukkumaan.

1295121551_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Carl-Zuckmayer Strasse 14 ja 16

1294576576_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva Lauran soluhuoneesta saavuttaessa. Juuri ja juuri kuvan ulkopuolelle jää oikeassa reunassa kirjoituspöytä.

Kuten Suomessa, torstaina oli myös täällä Baden-Württembergin osavaltiossa loppiainen ja kaupat olivat kiinni. Meidän onneksemme Mannheim sijaitsee kuitenkin aivan Rhineland-Palatinaten osavaltion rajalla, jossa loppiaista ei vietetä, joten pääsimme ostamaan taloustarvikkeita siirtymällä Reinin toiselle puolelle Ludwigshaveniin. Tarjoustalo-tyyppisistä myymälöistä kuten T€di ja Woolworth tarttuikin matkaan kaikenlaista lusikoista WC-harjaan.

Perjantai oli sitten taas normaali arkipäivä, jonka pyhitimme "byrokratian" hoitoon. Päivä oli virallisesti International Winter Academyn (IWA) ilmoittautumispäivä, jolloin saimme tietoa maanantaina alkavasta kielikurssista ja pystyimme ostamaan kurssin ajaksi kuukausilipun joukkoliikenteeseen (hinta: 50 €). IWA-ilmoittautumisen lisäksi kävimme Express-Servicessä allekirjoittamassa vuokrasopimukset sekä Deutsche Bankissa avaamassa saksalaiset pankkitilit. Kaikissa em. paikoissa saimme hyvin ystävällistä palvelua ja asiointi onnistui niin saksaksi kuin englanniksikin. Maanantaina pitäisi sitten vielä käydä ilmoittautumassa paikallisille viranomaisille ja hakea yliopiston kirjastosta ecUM-kortit (paikallinen opiskelijakortti).