Laskiaistiistaita edeltävänä viikonloppuna oli Mannheimissakin karnevaaliaikaa katolisen perinteen mukaan, ja kaupungissa riittikin tavallista viikonloppua enemmän toimintaa ja vilskettä. Suurin osa muista vaihtareista oli kuitenkin mennyt juhlimaan karnevaaleja Kölniin, joten lauantaina järjestetyssä VISUM Buddy Eventissä ei juuri ollut ruuhkaa.

Buddy Eventin tarkoituksena oli tutustua omaan buddyyn ja muihin buddy-tiimeihin. Ohjelmaan kuului museokierros jo aiemminkin täällä blogissa mainitussa Technoseumissa sekä kakkukahvit eräässä opiskelijoiden suosimassa kahvilassa. Meidän kummankaan buddyt eivät olleet tapahtumassa mukana, joten päivä sujui aivan uusiin ihmisiin tutustuen. Museokierros Heureka-tyyppisessä Technoseumissa oli mukava, vaikka kaikki opasteet olivatkin pelkästään saksaksi.

1299590413_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

VISUM Buddy Event & VISUMin tarjoamat kakut omakustanne kahveilla

Sunnuntaina Mannheimin karnevaaliohjelmassa olisi ollut kuulemma jokin kulkue, mutta me olimme jo muutaman viikon ajan suunnitelleet retkeä legendaariseen Baden-Badeniin, joten karnevaaliasun sijaan pakkasimme reppuun simmarit ja hyppäsimme Deutsche Bahnin tarjoamaan kyytiin.

Muutaman tunnin junailun jälkeen olimme kuuluisassa kylpyläkaupungissa ja tuota pikaa jo kylpemässäkin. Caracalla Therme ei jättänyt meitä kylmäksi lämpimimmän altaan ollessa +38 ºC ja kahdeksan erilaisen saunan lämmittäessä mukavasti. Neljän tunnin kylpylälippu maksoi 20 €/kylpijä ja oli ehdottomasti hintansa väärtti. Neljä tuntia oli myös sopiva aika viettää kylpien ja eri saunoja testaillen.

Meidän karnevaaliviikonloppu ei siis sujunut juhlien monta päivää naamiaisasussa pitkin katuja, mutta karnevaalitunnelmaakin ehdittiin hieman käydä muiden aktiviteettien lomassa haistelemassa ja todettiin, että meno oli samankaltaista kuin Suomessa vappuna. Mukava viikonloppu kaiken kaikkiaan ja oli hauskaa, että Mannheimissakin oli jotain suurempaa tapahtumaa vaihteeksi.

1299589786_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Baden-Badenin levollinen sunnuntai aamupäivä