Lukukausi starttasi maanantaina luentojen merkeissä. Ensimmäinen viikko ei tosin ollut kovin haasteellinen, kun puolet kursseista, kielikurssit mukaan lukien, alkavat vasta ensi viikolla. Tällä viikolla saimme kuitenkin vähän esimakua siitä, mitä tuleman pitää, ja minkälaisia kursseja täällä ylipäätään on tarjolla.

Saksalaiset luennot vastaavat pääosin suomalaisia sukulaisiaan. Osa luennoitsijoista tosin esittää kysymyksiä selostuksensa ohessa ja vastaaja saatetaan poimia sattumanvaraisesti paikallaolijoiden joukosta varsinkin, jos kukaan ei vapaaehtoisesti nosta kättään pystyyn. Täällä on myös tapana, että luennon lopuksi professoria kiitetään koputtamalla pöytään (tai kanditason kursseilla taputtamalla käsiä).

Täällä useat kurssit koostuvat luennoista (2h/vko), harjoituksista (2h/vko) ja tuutoroinneista (2h/vko). Luentojen tarkoitus on esitellä viikoittain uusi asia, jota sitten harjoitellaan harjoituksissa ja tuutorointitilaisuuksissa. Luentoja pitävät yleensä professorit ja muita kurssiin liittyviä tunteja opiskelija-assistentit.

1298129772_img-d41d8cd98f00b204e9800998e