Kuukauden kielikurssimme, International Winter Academy, tuli päätökseensä viime perjantaina. Kurssin jäähyväisillallinen järjestettiin päätöspäivää edeltävänä iltana kansainvälisellä teemalla. Kaikkien osallistujien piti valmistaa ja tuoda mukanaan jotain oman kotimaansa erikoisuutta. Tarjolle sai asettaa joko ruokaa (etu-, pää- tai jälkiruoka) tai juomaa. Järjestävä taho tarjosi puolestaan alkoholittomat juomat kaikille osallistujille.

Me valmistimme alkupalapöytään poro-juustorullia. Haimme IKEAsta ruotsalaista ohutleipää ja savuporoa sekä lähikaupasta yrttituorejuustoa. Facebookista olimme edeltävänä viikonloppuna katsoneet, että ainakin 50 ihmistä aikoo osallistua tapahtumaan, joten varasimme aineksia niin, että saisimme ainakin 50 pororullaa tehtyä. Lopulta rullia tuli tasan 80 ja uskoimme, että jokaiselle halukkaalle riittäisi maistiainen.

International Dinner oli erittäinen suosittu ja lähes kaikki kielikurssille osallistujat, opettajat mukaan lukien, olivat mukana. Tarjolla oli herkkuja ympäri maailmaa aina Kolumbiasta Taiwaniin niin paljon, ettei kaikkea mitenkään jaksanut maistaa. Meidän pororullat osoittautuivat erittäin suosituiksi ja ne hävisivät jo alkumetreillä, vaikka olimme kuvitelleet määrän riittävän mainiosti. Muutama ihminen oli kyllä huolissaan rullaa syödessään siitä, miten joulupukki pääsee ensi jouluna viemään lahjoja...

1297361036_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jälkiruokana oli tarjolla mm. Schwarzwälder Kirschtorte